donderdag

F.A.Q. - Wat je moet weten over modellen en castingbureau's

Ik krijg vaak de vraag of ik modellenbureau's weet waar ze plus-modellen inschrijven. Helaas kan ik je daar niet aan helpen. Wel heb ik een paar tips waar je op moet letten als je je in wilt gaan schrijven.

- Ga nooit langs bij een modellenbureau zonder eerst telefonisch een afspraak te maken.
- Je hoeft geen dure fotosessie te laten maken, stuur eerst gewoon een paar leuke vakantiefoto's van jezelf op. Modellenbureau's willen het liefst zulke foto's van je zien.
- Ga nooit in zee met een bureau dat inschrijfgeld vraagt.
- Het klopt niet als een bureau meteen een dure fotoserie van je laat maken, die je zelf moet betalen. Deze vage bureau's maken alleen testfoto's, maar ze hebben geen echte opdrachtgevers. Het geld dat je hebt uitgegeven, verdien je dus nooit terug! Een betrouwbaar bureau schiet de kosten van de eerste fototest voor, die betaal je later terug als je aan het werk bent als model.
- Zeker in het begin kun je niet leven van modellenwerk. Een beginnend model verdiend maar een schijntje als er überhaupt werk is. Topmodellen verdienen bakken met geld maar het zijn er maar heel erg weinig die deze kans krijgen. Ook kun je het vak maar hooguit tien jaar doen. Geef dus niet te snel je school (baan) of studie op voor je carrière als model. 
- Wees realistisch! Hou rekening met een afwijzing. Gemiddeld worden ongeveer twintig modellen per jaar aangenomen.

* Bovenstaande gegevens zijn de afgelopen jaren verzameld via derden. Hier kan geen aanspraak op gemaakt worden. Geen opmerkingen:

Een reactie posten